Každé auto potřebuje pravidelnou péči a tu je nejlepší přenechat odborníkům. Jak ale poznat ten správný autoservis právě pro vašeho čtyřkolového miláčka? Čtěte dál a v následujících bodech se to dozvíte!

RECENZE OD OSTATNÍCH

Než se začnete pídit sami na internetových stránkách po vhodném autoservisu, zeptejte se svých známých, kteří také vlastní automobil. Určitě už budou mít nějaké ty zkušenosti, které vám hledání zjednoduší. Jestliže je ale většina vašich dobrých známých z dalekých měst, je zbytečné jezdit daleko jen pro pár prohlídek podvozku vašeho automobilu. V tom případě nezbývá než se spoléhat na internet a webové stránky jednotlivých autoservisů.

WEB

Kromě internetových stránek najdete na internetu i mnohá nezávislá doporučení pro výběr toho správného autoservisu ve vašem okolí. Na sociálních a jiných sítích se můžete dozvědět spokojenost zákazníků, například podle hvězdičkového ohodnocení, případně pozitivních či negativních ohlasů. Webové stránky každého autoservisu o něm něco vypovídají. Stačí jen dobře hledat. Kromě klasických informací je také vhodné nějakou dobu sledovat to, zda se stránky pravidelně mění, prostě zda se na nich něco děje. V tom případě se jedná o seriózní autoservis, zvlášť pokud na stránkách uvádí, že má dlouholetou tradici. To znamená, že má spoustu zkušeností s jednotlivými opravami a to může být tip pro vás, proč vybrat právě tento autoservis. O stránkách něco vypovídá i vzhled. Čím více informací, obrázků a novinek, tím lépe. To totiž znamená, že si nepotrpí jen na dobře odvedenou práci v autodílně, ale dbá i na zájem zákazníků.

NABÍZENÉ SLUŽBY

Na internetu jste už „naoko“ vyhledali nejlepší autoservis, teď přichází zkouška praktická. Při ní předejte svůj automobil příslušnému servisu. O kvalitě autoservisu vypovídá i kvalita a četnost nabízených služeb. Mezi takové by měly patřit služby lakýrnické, pneuservisní, mechanické, karosářské, ale i dobrá rada od zkušených pracovníků. Praktická zkouška je například taková, při níž potřebujete rychle opravit automobil, například během dne. Zvládne autoservis tuto zkoušku, nebo se omluví, že toho má moc? Správný autoservis vlastní taková zařízení a zaměstnává takové zaměstnance, aby i při velkém návalu zájemců zvládl všechny přijmout.

Další zkouškou může být výměna dílů. Abyste se přesvědčili, že je díl značkový a ne padělek, chtějte po automechanikovi účtenku od dodavatele. Pakliže je to značkový dodavatel, buďte klidní. Důležité pro váš výběr je, aby vás automechanik neodmítl. Je to přece vaše auto a chcete o něm vše vědět. Správný autoservis by měl přijmout všechny značky, a to i stará auta. Nejezděte do autoservisu, kde se na vaše staré auto budou dívat s posměchem a říkat, že pro tento typ nemají díly. 

VYBAVENÍ

Při praktické zkoušce se zaměřte i na to, jaké vybavení autoservis nabízí. Dokáží opravit i závažnější defekty na vašem automobilu? Možná si to nevyzkoušíte v praxi, protože máte nové auto, ale i tak se můžete porozhlédnout po opravně, pokud vám to tedy dovolí. Obecně ale platí, že pokud je vstupní místnost či dílna moderně vybavená, pojednává to o dobré finanční situaci podniku. To pro vás znamená i to, že k nim chodí spousta lidí a jsou s nimi spokojeni. Zvláště pokud v dílně stojí další a další auta, která jsou potřeba opravit. A možná odteď i to vaše.

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO & AUTO MOTO najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 8.srpna