Chtěl vyhrát pořádný balík peněz, a proto neváhal zaplatit za dobré rady. Podle policistů si ale koupil něco, co nemůže existovat! Vášnivý sázkař z Mostkovic naletěl podvodníkovi, který mu slíbil poslat „zaručené“ tipy na výsledky sportovních zápasů.

„Z přečinu podvodu podezírají plumlovští policisté pětadvacetiletého muže ze Žamberka. Tohoto skutku se měl podezřelý dopustit tím, že v červenci tohoto roku prostřednictvím sociální sítě nabízel ´zaručené´ tipy na výsledky sportovních utkání. Ty za úplatu nabídl také třiačtyřicetiletému muži z Mostkovic. Lákavé nabídce poškozený muž neodolal a formou bezhotovostní platby za ni zaplatil dvacet tisíc korun. Zcela nereálnou informaci však neobdržel, protože podezřelý muž se ani nepokusil dostát svému slibu a nějakou informaci poslat,“ sdělil František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje.

Pátrání po podvodníkovi nebylo nijak složité. „Provedeným šetřením policisté podezřelého vypátrali a ve věci konají zkrácené přípravné řízení. V případě prokázání viny a odsouzení mu za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ přidal policejní mluvčí.