Jeden z nejdůležitějších bodů úterního jednání rady města představoval výběr alternativ rekonstrukce Společenského domu v Prostějově. Konšelé měli na stole celkem tři návrhy, jakou cestou se dát. A jak nakonec vyplynulo z exkluzivního sdělení náměstka primátora Jiřího Rozehnala pro Večerník, konšelé zvolili zlatou střední cestu...

Externí zhotovitel vypracoval na základě rozhodnutí orgánů města tři řešení rozsahu rekonstrukce Společenského domu s odhadem stavebních nákladů. „První varianta byla jen oprava toho nejpotřebnějšího s odhadovanými náklady ve výši 57 677 600 korun. Druhá počítá s celkovou rekonstrukcí za 152 676 000 korun a třetí varianta přesně popisuje možnost, kdy by ‚Kasko‘ prošlo zásadní přestavbou celého objektu. To by stálo 305 352 000 korun,“ prozradil náměstek primátora pro stavební investice v Prostějově. 

Po důkladném posouzení všech tří možností dospěli prostějovští radní ke konečnému rozhodnutí a schválili variantu číslo dvě. „Nyní budou probíhat přípravy rozsahu zadání jednotlivých profesí pro projektovou dokumentaci, souběžně jednání o zajištění financování celého projektu a postupně další kroky směřující k realizaci rekonstrukce centra. Jak jsme již informovali na minulém zastupitelstvu, budou jednotlivé kroky projednávány se všemi předsedy klubů zastupitelů, bude se jednat o stavebně i finančně velmi náročnou akci,“ nastínil další kroky rady města Jiří Rozehnal.