Krátce po třiadvacáté hodině se předminulý pátek udála dopravní nehoda v Otaslavicích. Třiatřicetiletý cyklista, který jel z kopce ve směru od Myslejovic, nevybral křižovatku v centru obce a narazil do zaparkovaného vozidla u místního nákupního střediska. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění a předběžná škoda na autě je vyčíslena na 10 000 korun. Větším problémem je ale fakt, že muž po příjezdu policistů přiznal požití 6 piv a nadýchal skoro 3 promile!

Opilý cyklista jel směrem na Brodek u Prostějova, ale v daném stavu byla křižovatka nad jeho síly. „Manévr nezvládl a v důsledku rychlé jízdy a předchozího požití alkoholu přejel s kolem vlevo, kde najel na levou krajnici a narazil do zadní části stojícího a zaparkovaného osobního vozidla Volkswagen Caddy, které poškodil. K jiné hmotné škodě nebo újmě na zdraví nedošlo,“ popsala karambol Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Příčinou jeho cyklistického nezdaru byl alkohol, policisté mu totiž naměřili bezmála 3 promile v jeho dechu. Muž nezapíral. „Zkouškami se zjistilo, že cyklista před jízdou ve větší míře požil alkohol. Hlídce přiznal vypití šesti jedenáctistupňových piv. Hodnoty se pohybovaly v rozmezí od 2,65 až do 2,95 promile alkoholu v dechu,“ upřesnila policejní mluvčí.

Podle slov jednoho z očitých svědků Večerníku vjel muž do zatáčky příliš rychle a nezvládl včas odbočit doprava. Narazil tak do patníku a následně do zadního rámu vozidla, které údajně patří místní základní škole pro interní potřeby. Kromě vozidla si také poničil kolo, které mělo ohnutá řídítka i šlapky. „Předběžná škoda na vozidle je vyčíslena na deset tisíc korun a cyklista svým jednáním porušil ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích,“ přidala Zajícová.