Zpráva, jež obletěla celou republiku. Uplynulou sobotu 3. září odpoledne spadla v lunaparku v Havířově atrakce. Zranění utrpělo celkem sedmnáct lidí, převážně dětí. Čtyři osoby byly zraněni těžce, ostatní lehce. Jak se Večerníku podařilo zjistit, provozovatel atrakcí Petr L. má trvalé bydliště nahlášeno ve Smržicích, v obci na Prostějovsku se však nezdržuje. Ještě že se nic podobného nestalo na prostějovských hodech, které proběhly o uplynulém víkendu...

K neštěstí došlo během Havířovských slavností, které byly ještě tentýž den zrušeny. Policie ČR celou záležitost vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti. Viník na konci uplynulého týdne však nebyl znám, vyšetřování se může protáhnout i na několik měsíců.

 V celostátních médiích se objevila zpráva, že provozovatel kolotočů pocházel z Prostějovska. Vydali jsme se tedy po této stopě. Jako první v této souvislosti opakovaně padlo jméno jedné známé a rozvětvené rodiny z regionu, jejíž členové podnikají v daném oboru již mnoho let. Jak se ukázalo, nikdo z nich s havířovským neštěstím neměl nic společného.

Provozovatelem atrakcí byl ve skutečnosti Petr L., který má trvalé bydliště ve Smržicích. „Vím, o koho jde. On sám ze Smržic pochází a stále tam zřejmě žije jeho maminka. Nicméně v obci se skoro vůbec nevyskytuje, podniká hlavně na severu Moravy, kde i reálně bydlí,“ prozradil exkluzivně Večerníku zdroj dobře obeznámený s prostředím i lidmi spjatými s pouťovými atrakcemi.

Více však záležitost komentovat nechtěl a najít se nám nepodařilo ani zmíněnou matku, či kontakt na samotného podnikatele s atrakcemi, který je teď zřejmě ve velkém průšvihu…