I nadále pokračuje soudní spor mezi statutárním městem Prostějov a developerskou společností Manthellan, která měla v jižní části centra města postavit obří obchodní centrum. Soud ale ve známé kauze zneplatnil veškeré smlouvy s městem, přesto Manthellan stále požaduje po magistrátu odškodnění za údajně zmařenou investici.

Jak Večerník v minulosti opakovaně informoval, původně společnost Manthellan vyčíslila odškodnění ve výši 320 milionů korun a tuto částku nárokovala také při soudním projednávání. Do hry se na základě doporučení soudu vložil mediátor, který by měl obě znesvářené strany dovést k dohodě. Jak v červnu prozradil primátor František Jura (ANO 2011), po první schůzce s představiteli Manthellanu u mediátora slevil developer ze svých požadavků a po městu chce už „jen“ 45 milionů korun. Z dalších jednání zatím sešlo.

„Od té doby už žádná mediace nařízená soudem neproběhla a podle posledních informací společnost Manthellan předloží své aktualizované požadavky na vyrovnání až novému prostějovskému zastupitelstvu na konci října,“ informoval zastupitele v úterý 6. září primátor Prostějova František Jura.