Tady to bude pořádně zapeklité. Právě dnes, tedy v pondělí 19. září, bude zcela uzavřena křižovatka ve Ptenském Dvorku. Z něj se tedy už nedostanete nejen do Suchdolu, ale ani do Stražiska. Uzavírka by měla trvat do pátku 23. září. Přestože o týden později se otevře půl roku zavřený most ve směru na Suchdol, řidiči po něm příliš jezdit nebudou. Příčinou je totiž další uzavírka. 

Z křižovatky ve Ptenském Dvorku mohou řidiči obvykle zamířit buď do Stražiska, Suchdolu či naopak do Ptení. Příčinou jejího uzavření je frézování starého a asfaltování nových povrchů. „Pro místní to bude nepochybně komplikace, školáky budeme do naší školy v průběhu celého týdne svážet školním autobusem,“ informoval starosta Ptení Jiří Porteš, kterého se Večerník při této příležitosti zeptal, jak to vypadá s výstavbou nedalekého nového mostu přes Brodecký potok, který je součástí silnice vedoucí do Suchdolu. S jeho demolicí a následnou výstavbou se zde začalo již začátkem letošního května. „Most je prakticky hotový, už jej čekají poslední dodělávky. Otevřený by měl být oficiálně 30. září,“ reagoval Jiří Porteš.

Mnoho řidičů si však jízdu po novém mostu minimálně nějaký čas příliš neužije. Důvodem je úplná uzavírka Suchdolu, která odstartuje už v pondělí 3. října. Zde přijde na řadu kompletní oprava hlavní silnice, která byla nejen kvůli budování kanalizace v opravdu havarijním stavu. „Tyto práce by měly skončit v pátek 11. listopadu,“ uvedla starostka Suchdolu Jitka Zahálková.