V rodině bývalého hráče NHL, českého reprezentanta a prostějovského rodáka Lukáše Krajíčka i jeho bratra Jana, taktéž skvělého obránce, došlo k bolestné tragédii.

Tragédie, která zasáhla nejen vrahovické občany, ale i hokejové fanoušky. Minulé pondělí byl v domě v ulici Mikoláše Alše ve Vrahovicích nalezen devětasedmdesátiletý muž, který se rozhodl pro dobrovolný odchod z tohoto světa. Otec hokejových bratrů Krajíčkových byl podle informací Večerníku těžce nemocný a léčba jeho zákeřné nemoci zřejmě nikam nevedla. To byl podle všeho hlavní důvod toho, že se Jan Krajíček starší zastřelil.

Policejní auta před domem v ulici Mikoláše Alše ve Vrahovicích v pondělí nevěstila nic dobrého. Uvnitř byl nalezen senior bez známek života. „Ta auta mě vystrašila, hned jsem tušila, že se stalo něco strašného. Policajti byli uvnitř asi hodinu, pak přijel pohřebák. Až později se tady v ulici začalo šuškat, že pan Krajíček se zastřelil. Je mi to moc líto, znala jsem ho jako velice příjemného pána. Jeho syn mu prý platil drahou léčbu, ale ta nemoc asi vyléčit nešla,“ míní žena ze zmíněné ulice, kterou Večerník oslovil. Ta nemoc ho tak deptala, že už to asi nevydržel a rozhodl se pro sebevraždu. Je mi líto celé rodiny, starala se o něj,“ dodal další muž ze sousedství, který si rovněž nepřál být jmenován.

Večerník dosud neobdržel policejní zprávu o celé tragédii, policie o případu sebevraždy zatím neinformovala. Rodina, příbuzní i přátelé se s Janem Krajíčkem rozloučili v sobotu ve smuteční síni v Brněnské ulici.