Minulý čtvrtek večer došlo u biokoridoru Hloučela v Prostějově k tragédii. Mezi stromy lesoparku bylo nalezeno tělo šestatřicetileté ženy bez známek života. Okamžitě se vyrojily fámy o vraždě mladé ženy, to však policie druhý den Večerníku vyvrátila. Spekuluje se ovšem o tom, že se uživatelka drog sama předávkovala. Nebo jí snad někdo pomohl, jak tvrdí jiný zdroj redakce? 

„Ve čtvrtek dvaadvacátého září v podvečer došlo k úmrtí šestatřicetileté ženy,“ potvrdila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. „Více informací poskytovat nebudeme, věc je v šetření,“ dodala vzápětí.

„Mohu potvrdit, že na místě události zasahovala také Zdravotnická záchranná služba ZZS, přesněji výjezdová skupina RLP s lékařem. Jelikož je případ v řešení Policie ČR, nebudu se dále k danému případu vyjadřovat,“ nehýřila informacemi ani Lucie Mikisková, tisková mluvčí ZZS Olomouckého kraje.

Z jaké příčiny tedy žena zemřela? Vraždu policie odmítá. „Prvotním ohledáním na místě nebylo zjištěno, že by na její smrti měla podíl další osoba,“ uvedla rezolutně na dotaz Večerníku mluvčí krajské policie.

Jak se ale Večerník vzápětí dozvěděl, tělo mrtvé ženy bylo převezeno na soudní pitvu, která by měla určit jasnou příčinu smrti. Redakci se navíc v pátek odpoledne ozval muž, který podle svých slov onu nebohou znal. „Šlo o známou feťačku, která se určitě předávkovala drogami. Brala jich v posledních týdnech fakt moc,“ projevil svůj názor muž, který si nepřál být jmenován. „Někdo jí toho dal moc, jestli záměrně nebo ne, to nevím,“ přidal bodrý chlapík, jehož jsme potkali v blízkosti občerstvení, kde se měla žena často pohybovat.

Výsledky pitvy i další okolnosti tohoto záhadného úmrtí budeme zjišťovat v příštích dnech.