Už je to domluveno! V úterý 27. září ve 13:00 hodin bude na prostějovské radnici podepsána nová koaliční smlouva mezi zástupci hnutí ANO 2011, ODS s nezávislými kandidáty města Prostějov a hnutím Pévéčko. Z ní vyplývá rozdělení postů primátora, náměstků i jména jedenácti členů Rady města Prostějova.

 

Po drtivém vítězství ve volbách je přirozené, že hnutí ANO se sedmi členy zcela ovládne Radu města Prostějova, když v ní získalo hned sedm křesel. Tři bude mít ODS a jedno zůstane pro hnutí Pévéčko.

Primátorem pro příští čtyři roky zůstane František Jura z hnutí ANO 2011. První náměstkyní se stane Milada Sokolová (ODS s nezávislými kandidáty města Prostějov). Dalšími náměstky budou Jiří Rozehnal (ANO 2011), Marcela Župková (ANO 2011), Miloš Sklenka (ANO 2011) a Jiří Pospíšil (Pévéčko).

Kromě nich v jedenáctičlenné Radě města Prostějova zasednou také Alena Pagáčová, Radim Weisser, René Kloc (všichni ANO 2011), Tomáš Blumenstein (ODS) a Jan Zatloukal (oba ODS s nezávislými kandidáty města Prostějov).

Více vám přineseme v průběhu dne, u podpisu koaliční smlouvy totiž redakce vecernikpv.cz.cz nebude chybět!