Zhruba před rokem Večerník přinesl informaci o tom, že si dosud neznámý duševní mrzák vzal na mušku dva nádherné bílé švýcarské ovčáky z Mostkovic. Majitel psů v jejich srsti opakovaně našel krvavé stopy. Při návštěvě psího salónu ke svému zděšení zjistil, že vznikly po zásahu diabolkami, které ještě zůstávaly pod kůži poraněného psa. Následně před šíleným střelcem varoval ostatní. S odstupem času nás přirozeně zajímalo, jak se situace vyvinula. 

Už je to dva roky, co Petru Šilerovi z Mostkovic za nejasných okolností přes noc uhynula fenka Sára. Koncem srpna 2021 pak na zahradě svého domu v ulici Na paloučku v Mostkovicích objevil, že jeho pes Benny má na obou kýtách lehké krvácející zranění. Teprve s odstupem času zjistil, že vzniklo po střelbě. Naštěstí se pes po důkladnějším ošetření dal zdravotně zcela do pořádku. Přesto se majiteli po této zkušenosti vybavil smutný osud jeho předchůdkyně Sáry, která uhynula, i když byla do té doby zcela zdravá.

Podle aktuálního zjištění se situace v průběhu uplynulého roku naštěstí už neopakovala. „Věc jsem oznámil na policii. Sám jsem měl podezření na možného pachatele, ten se však k ničemu nehlásil. Případ tedy sice nebyl objasněn, na druhou stranu jsem moc rád, že už je klid,“ vyjádřil se aktuálně pro Večerník Petr Šiler.