Před prací dala přednost vězení. Přesně taková byla volba totálně nezodpovědné matky tří dětí Věry Martinčíkové. Mladá žena má dlouhodobě problémy s drogami. V minulosti pod jejich vlivem opakovaně řídila, přičemž ji zastavili policisté. Ani poté se jich nedokázala vzdát, a tak následoval další trest, tentokrát v podobě obecně prospěšných prací.

Vzhledem k tomu, že ani ty Martinčíková nezvládla vykonat, nezbývalo soudu než ženu minulé úterý poslat do vězení. 

U soudu se kála, slibovala, prosila. Své sliby však ani v nejmenším nedodržela. Věra Martinčíková byla za řízení pod vlivem drog v minulosti odsouzena k 5 měsícům. Do vězení by však nemusela, pokud by dva roky nezpůsobila žádný trestný čin. To se jí však nepodařilo. Přesto měl soud opět slitování a po dalším prohřešku ji odsoudil k celkem 280 hodinám veřejně prospěšných prací. V rámci nich měla docházet do prostějovské Lipky na Tetíně. Tam však nepřišla ani jednou. Začátkem letošního srpna pak nastoupila u prostějovských fotbalistů. Jenže ani tam tomu moc nedala, odpracovala pouhých devět hodin. Poté se už nikdy neukázala.

Z tohoto důvodu musel soud nařídit veřejné zasedání, které se konalo v úterý 20. září. Na něj sama Martinčíková vůbec nedorazila. V nepřítomnosti tedy soud rozhodl o tom, že se v době podmíněného odsouzení neosvědčila a svůj pětiměsíční trest si bude muset „odkroutit“ v base. „Vzhledem k přístupu odsouzené nebyla žádná jiná možnost. Šanci, kterou dostala, naprosto nevyužila,“ konstatovala soudkyně Adéla Pluskalová.

Usnesení soudu nebylo pravomocné, odsouzená měla šanci si proti němu do tří dnů podat stížnost.