Přesně podle návrhů nové radniční koalice zvolili dnes před polednem prostějovští zastupitelé primátora, jeho náměstky a také ostatní radní statutárního města Prostějova pro volební období 2022 až 2026. A co víc, k bezproblémové volbě došlo i v případech předsedů a členů finančního i kontrolního výboru města.

Dnes v deset hodin dopoledne se v obřadní síni prostějovské radnice sešlo nově složené Zastupitelstvo statutárního města Prostějova vzešlé po nedávných komunálních volbách. Po slavnostním slibu, který jednotlivě složili zúčastnění zastupitelé s výjimkou omluveného Tomáše Lázny (ODS spolu s nezávislými osobnostmi města Prostějova) došlo na volby nových zástupců vedení města. Hlasování nakonec dopadlo bez jakéhokoliv překvapení a přesně podle předem připraveného scénáře vytvořeného na základě navrhů nové radniční koalice ANO 2011, ODS a PéVéčka. Staronovým primátorem Prostějova se stal František Jura (ANO 2011), první náměstkyní Milada Sokolová (ODS), dalšími náměstky Jiří Rozehnal, Miloš Sklenka, Marcela Župková (všichni ANO 2011) a Jiří Pospíšil (PéVéčko). Zbývajících pět míst v Radě statutárního města Prostějova doplnili Tomáš Blumenstein s Janem Zatloukalem (oba ODS) a René Kloc, Radim Weisser a Alena Pagáčová (všichni ANO 2011). 

Pro úplnost zbývá doplnit, že předsedou finančního výboru města byl podruhé v řadě zvolen Tomáš Blumenstein (ODS) a novým předsedou kontrolního výboru zvolili zastupitelé lídra opoziční SPD Pavla Dopitu.

 

Podrobné zpravodajství připravujeme do příštího vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyjde v pondělí 24. října