Chlapík, který se nezměnil! Redakci Večerníku opakovaně kontaktoval bezdomovecký pár, který přežívá v karavanu za železničním přejezdem ve Vrahovické ulici kousek od benzínky. Přestože se muž letos v létě dušoval, že nikoho neobtěžuje, svým chováním dokazuje spíše opak. Svého vulgárního partnera nedokáže zkrotit ani žena, která si Večerníku postěžovala, že jejich karavan někdo opakovaně poškodil.   

Podle svědků muž přežívající se svojí družkou v karavanu na parkovišti za nádražím často kolemjdoucí bezostyšně otravuje, žebrá a často se uchyluje také k nadávkám či výhrůžkám. Není divu, že už si někteří občané stěžují přímo na magistrátu a požadují ochranu před tímto člověkem. Své o něm ví i zástupci prostějovských strážníků. Ostatně v minulosti už měl podobně obtěžovat u domu s pečovatelskou službou v Brněnské ulici.

Právě tento muž si přišel do redakce Večerníku postěžovat i se svojí družkou. „U nádraží bydlíme asi patnáct měsíců. Přes léto nám někdo dvakrát rozbil karavan. Také mi někdo zabil pět koček, a ještě nás tu otravovala televize Nova. Neděláme přitom nic špatného, nechápu, proč se neřeší jiní bezdomovci,“ stěžovala si žena, která se vehementně dožadovala stažení původního článku z našich internetových stránek.

Když jsme se s oběma bezdomovci setkali poprvé, dušovali se, že si na své chování dají pozor, aby nikomu nezavdali příčinu ke stížnostem. Paní se dokonce i rozplakala. Svému slovu však minimálně v komunikaci s Večerníkem nedostáli. Když jsme totiž odmítli stažení článku, neboť k tomu není žádný objektivní důvod, a v dalším průběhu komunikace je odkázali na policii, vzal si slovo pomenší chlapík. Ten následně spustil zcela nesouvislý vodopád vulgarit nejrůznějšího druhu, které doprovodil i neurčitými výhružkami. Jeho verbální výron neměl se slušným chováním rozhodně nic společného.

Pokud se takovým způsobem budou chovat k jakémukoliv kolemjdoucímu, pak se nelze divit, že stížností na pár odkázaný ve svém živobytí na ženiny sociální dávky, bude i nadále přibývat...