Lidlu se v Prostějově rozhodně daří, ale toto by asi už nikdo nečekal. Z katastru nemovitostí vyplývá, že pozemek v Kostelecké ulici patří právě tomuto obchodnímu řetězci. Chystá se zde snad Lidl postavit další prodejnu?

První prostějovský Lidl byl vybudován už v devadesátých letech minulého století v ulici Újezd. Druhá prodejna následně vznikla z někdejšího Albertu v Annenské ulici. Obě v průběhu let prošly kompletní modernizací, kdy byly původní objekty zbourány a nahrazeny zcela novými. V pořadí již třetí Lidl byl otevřen na konci roku 2020 v nákupní zóně v Držovicích. Ale to není vše!

Jak se Večerníku podařilo zjistit, obchodní řetězec v Prostějově vlastní ještě další pozemek, který přímo vybízí k vybudování prodejny i s parkovištěm. Ten se nachází na okraji města v Kostelecké ulici v prostoru mezi sídlem prostějovských silničářů a bývalou STS. V okolí se přitom žádná podobná větší prodejna není. Na druhou stranu se v Prostějově najde nemálo lidí domnívajících se, že podobných prodejen u nás funguje více než dost.

Jak to tedy bude? Dočkáme se ve městě v pořadí již čtvrtého Lidlu? A pokud ano, tak kdy? S těmito otázkami jsme se uprostřed uplynulého týdne obrátili na tiskové centrum této společnosti. „Informace pro vás připravujeme. Počítejte prosím s polovinou nadcházejícího týdne,“ zareagovala až v závěru týdne po urgenci Večerníku specialistka externí komunikace společnosti Lidl Barbora Jirků.

Tak v příštím čísle snad více.…