Jeden z nejzáhadnějších případů, který policie v posledních letech řešila v rámci celé republiky, má výraznou regionální stopu. Z vraždy, jež má údajně nést znaky rituálního obřadu, byla obviněna zubařka, která vyrůstala v Konici.

Po maturitě na místním gymnáziu vystudovala Univerzitu Karlovu. Zločinu, z něhož již byla obviněna spolu se svou kamarádkou, se měla dopustit v hlavním městě Česka. Její jméno je spojováno také s nenadálým úmrtím muže z Kutné Hory, kde profesně působila. Obě ženy měly být dle neoficiálních informací zapojeny do náboženské sekty. Na Moravu se konická rodačka na nějaký čas vrátila po úmrtí své maminky před pěti lety. Mnohé nasvědčuje tomu, že za neuvěřitelnou proměnou sympatické mladé ženy mohl stát její manžel...

 Záhadnou vraždu v Praze měly dle státního zastupitelství spáchat dvě ženy. Obě obviněné už soud poslal do vazby. Muže měly usmrtit v jednom z pražských bytů. Jednou z nich má být dle informací Večerníku také zubařka pocházející z Konice. Zde ještě pod dívčím jménem vystudovala gymnázium. S městem na Prostějovsku byla spjata zejména prostřednictvím své babičky i maminky, která zde řadu let působila jako logopedka. Zhruba před pěti lety ovšem zemřela.

„Ona se pak vrátila zpět k nám, aby vyřídila vše, co bylo po smrti maminky potřebné. Do té doby jako zubařka pracovala někde v severních Čechách, následně se přesunula do Kutné Hory, kde se pak i vdala,“ prozradila Večerníku jedna z obyvatelek Konice, která obviněnou zubařku z minulosti zná. „Nedokážu si vůbec představit, že by mohla spáchat něco takového, jako je vražda! Co si ji pamatuju, tak byla velice inteligentní a pečlivá, zároveň s ní byla i legrace a mezi lidmi byla velice oblíbená. Ještě jí přitom není ani čtyřicet let. Dlouho jsem ji neviděla, ale pokud je to pravda, muselo se v jejím životě stát něco hrozného,“ zauvažovala žena.

Pracovala i 18 hodin denně 

Na svém Facebooku má konická rodačka stále fotografii, na níž opravdu působí velmi sympaticky a pozitivně. Podobnou zkušenost s ní přitom udělali i její pacienti. Coby zubařka v Kutné Hoře zvládala ordinovat i osmnáct hodin denně. Její pracovní doba začínala i ve 4 hodiny ráno a končila ve 22.00 hodin! Pacienti na doktorku pěli samou chválu. „Velmi příjemná, jemná a hlavně profesionální. Děkuji jí za kompletní přední zuby i její milý přístup,“ uvedl v internetové recenzi jeden z nich.

Nicméně zhruba od loňského podzimu nastala změna, která vyvrcholila hromadným odchodem pacientů letos v létě. V říjnu pak byla ordinace nečekaně uzavřena a lékařka putovala do vazby.

Stál za proměnou její manžel?

Co mohlo stát za tak zásadní změnou v životě vzdělané ženy, zůstává otázkou. V celostátních médiích se objevily nepotvrzené informace o rituálním způsobu vraždy i údajné spojitosti se sektou, jejíž měla být členkou. Přitom se přímo nabízí otázka, zda to vše nemohlo nějak souviset s jejím manželstvím.

Večerník zapátral na internetu, kde zjistil, že konická rodačka po svatbě nesla ne úplně časté příjmení, které je v Kutné Hoře a okolí spojené s dost podivným „léčitelstvím“. Jeho nositel dokonce lidem sliboval vyléčení rakoviny. „Je to opravdový podvodník, který jen zneužívá dobré pověsti svého otce. Ten opravdu uměl, ale v poslední době postavil svoji léčbu na vstup přes genitálie, což zrovna nebudí důvěru,“ svěřila se se svými zkušenostmi s oběma pány jedna ze žen.

Byl tento „podvodník“ opravdu manželem uznávané zubařky? A mohlo to vše nějak souviset s vraždou, z níž je žena obviněna? I na tyto otázky se budeme v dalších dnech snažit hledat odpověď.

Víte něco o tomto případu, či konkrétně naší známé-neznámé vy? Napište nám i pod zárukou anonymity e-mail na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..