Jako koule v kulečníku do sebe minulé úterý 18. října vrazilo kvarteto vozů. K hromadné nehodě došlo na dohled od Prostějova, nicméně dle policistů stále ještě na katastru Výšovic. Příčinou byla rychlost a nepozornost mladé řidičky.

Koně pod kapotou silného BMW nedokázala ukočírovat třiadvacetiletá řidička u Výšovic. Zvlášť když se plně nevěnovala řízení. Kolize pak byla dílem okamžiku. K nehodě došlo na silnici mezi dálnicí D46 a Prostějovem na kopci ve směru z města do Žešova.

„Žena zřejmě rozptýlena jinými věcmi než sledováním dopravní situace kolem sebe a hlavně před sebou si pozdě všimla, že v pruhu před ní je kolona stojících vozidel. Začala sice prudce brzdit, ale to už nestačilo k tomu, aby bezpečně zastavila,“ popsala karambol, který způsobil hromadnou havárii, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje Miluše Zajícová. „Narazila tak do posledního vozu stojícího v kolně. Ten se posunul na vůz před ním a ten ještě poskočil na další vůz v koloně. Na čtyřech vozech tak v jednom okamžiku vznikla škoda 210 tisíc korun,“ pokračovala policejní mluvčí.

Při kolizi naštěstí nebyl nikdo vážně zraněn. „Pouze řidičce BMW se udělalo nevolno a na místo si přivolala záchrannou službu,“ sdělila Miluše Zajícová a dodala: „Dechovými zkouškami se nepotvrdilo, že by některý z účastníků nehody požil před jízdou alkohol. Veškeré okolnosti nehody dále prošetřujeme.“