Čtyři příběhy se po čtyřech letech uzavřely. Restaurace Four stories u prostějovské tržnice letos v září ukončila svůj provoz. Podnik v centru města byl všeobecně známý příjemným prostředím i kvalitními jídly, za něž si hosté ovšem museli připlatit.

Lze v Prostějově dlouhodobě provozovat luxusní restauraci? Na tuto otázku přinesl odpověď příběh Four stories. Rodinná restaurace odvozovala svůj název od čtyř příběhů: jídla, vína, kávy a dezertů. Zakládala si přitom na čerstvosti surovin i osobním přístupu k hostům. Nyní však skončila. „Okolnostmi jsme byli nuceni naši restauraci trvale uzavřít. Více k tomu není třeba dodávat,“ vyjádřil se pro Večerník Martin Chmela, který kromě Four stories provozuje také známou restauraci v Kostelecké ulici a v pronájmu měl v minulosti také Kolibu v Plumlovské ulici.

Restaurace v prostoru bývalého Špalíčku otevřela v květnu 2018, o rok později se dostala na prestižní Gastromapu Lukáše Hejlíka. Four stories byla mezi lidmi z Prostějova vesměs hodnocena pozitivně, mnozí jejího zániku litují, ale ne každého překvapil. Návštěvnost podniku totiž nikdy nepatřila k nejvyšším. Důvodem byly poměrně vysoké ceny.

 „Byl jsem tam dvakrát. Hned na začátku jsme tam udělali třídní sraz a bylo to moc prima, velmi dobré jídlo za přijatelnou cenu. Podruhé jsme tam zašli s manželkou o rok později na Valentýna, a přestože jídlo bylo celkem dobré, nemohl jsem se zbavit dojmu, že to za ty peníze nestálo,“ zhodnotil jeden z návštěvníků.