Uplynulý pátek 2. října proběhlo slavnostní předání zrekonstruovaného umělého povrchu hřiště Střední odborné školy podnikání a obchodu Prostějov v Rejskově ulici. Za vedení města se jej zúčastnili primátor František Jura i náměstek pro školství a sport Miloš Sklenka.

„Rekonstrukce probíhala z důvodu havarijního stavu hřiště, který neumožňoval jeho používání. Nyní ho budou využívat jak studenti školy, tak široká veřejnost. Již teď však mohu slíbit, že v rekonstrukci budeme dál pokračovat na vedlejší hrací ploše,“ uvedl při slavnostním otevření primátor Prostějova František Jura. „Hřiště je skvěle opraveno a já bych chtěl poděkovat škole, že přišla s touto iniciativou. Práce proběhly v návaznosti na vznik zdejšího workoutového hřiště a spolu tyto sportovní plácky tvoří nedílný celek,“ přidal náměstek primátora pro oblast školství Miloš Sklenka.

„Jsme moc rádi, že je vše hotovo, práce zde probíhaly přes měsíc. Odstraněn byl původní povrch a ten nový je z umělého trávníku s vlasem výšky patnáct milimetrů a parametry hřiště již dosahují jedenadvacátého století,“ usmíval se ředitel SOŠPO Marek Moudrý.

Hřiště s asfaltovým povrchem na míčové hry využívají nejen studenti SOŠPO, ale také další zájemci. Veřejnost může navštívit areál, kde je i stůl na ping-pong, posilovací zařízení a workoutová sestava, která se skládá z osmi cvičebních prvků, bradel, sestavy na kliky a záda a posilovací lavici. Do konce října je hřiště přístupné o víkendu od 8.00 do 15.00 hodin a po celou dobu podzimních prázdnin ve stejném čase. „Velké poděkování patří statutárnímu městu Prostějov, které rekonstrukci umělého povrchu realizovalo a také Olomouckému kraji, který na opravu také přispěl z Programu na podporu rekonstrukcí sportovních zařízení v obcích, a to ve výši 230 tisíc korun,“ informoval ředitel školy Marek Moudrý s tím, že celková hodnota díla byla 1,02 milionu korun.