Alzheimer, skleróza či nějaká jiná ošklivá nemoc stáří trápí postarší řidičku Hyundaie, kterou zastavila policejní hlídka ve Výšovicích. Žena si nemohla nejenže vzpomenout, kde má řidičský průkaz, ale ani na to, co před jízdou pila...

Ve Výšovicích prováděla policejní hlídka během pondělí 24. října kontrolu vozidel a jejich řidičů. V jednu chvíli zastavila vozidlo značky Hyundai, které řídila postarší žena. Nejprve na žádost policistů o doklady předložila mužům zákona paklík nejrůznějších dokladů a písemností. Řidičský průkaz mezi nimi ovšem nebyl. „Kde ho má a zda ho vůbec má, si řidička nedokázala vzpomenout,“ prozradila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Následně se podrobila dechové zkoušce, která odhalila, že řídila pod vlivem alkoholu. „Obě zkoušky vykázaly stejné hodnoty a to 0,93 promile alkoholu,“ nastínila možný důvod ztráty paměti Zajícová.

Na dotaz, co že tedy před jízdou vypila, žena odpověděla, že měla třetinku piva. Za chvíli se ale rozpomněla, že to nebyla třetinka piva, ale panák kořalky. Záhy ovšem odpověď znovu změnila. Prý to nebylo pivo ani kořalka, ale jen dvě deci vína... „Policisté zapomnětlivou ženu vyzvali, aby se podrobila odběru bio materiálu v nemocnici, který odmítla. Řidičský průkaz jí nebyl zadržen, protože ho nepředložila ke kontrole,“ sdělila policejní mluvčí. „Její jednání bylo zadokumentováno a zasláno k vyřízení příslušnému správnímu orgánu,“ dodala Miluše Zajícová.