Nejprve Wolkerova ulice, poté krátce Kralická. Nedávno zase řidiče trápila krátkodobá uzavírka Vrahovické ulice. A stále je také uzavřena „myší díra“, tedy ulice Říční. Řidiči v posledních týdnech procházejí těžkou zkouškou trpělivosti. Jak ale informuje prostějovský magistrát, zbytek letošního roku se obejde bez větších dopravních komplikací. Alespoň pro šoféry.

Zejména rekonstrukce Wolkerovy ulice znamenala pro dopravu v Prostějově nemalé omezení, na to navíc navazovalo také částečné uzavření dálnice a nájezdu na ni v Kralické ulici. Velké dopravní stavby už jsou ale pro letošek minulostí. Přesto se ale na některých místech ještě opravovat, stavět a rekonstruovat bude.

„Na listopad je plánované dokončení chodníků ve Wolkerově ulici, dále částečné omezení dopravy ve Vrahovické ulici při navážení materiálu na práci na chodnících. Myší díra bude uzavřená do konce listopadu,“ uvedl náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko).

Další stavební práce se nevyhnou třeba ulicím Sokolská a Trávnická, kde dojde rovněž na chodníky. A pracovat se začne rovněž na regeneraci vrahovického sídliště Svornosti. „Zde proběhne stavba bez dopravního omezení,“ upřesnil Pospíšil.