Malý dárek k letošním Dušičkám nachystalo vedení města Prostějova všem návštěvníkům Městského hřbitova. Už to předešlé odsouhlasilo vznik nového parkoviště v Brněnské ulici, což se nyní se stává realitou. A je na čase!

Dosud bylo totiž parkování u hřbitova spíše problém, plocha se nacházela u bočního vchodu na hřbitov a menší odstavné místo je také před areálem. To je ale dlouhodobě nedostačující, a tak účastníci silničního provozu parkují de facto všude, kde se dá včetně zeleně. Nyní ale přibyly desítky parkovacích míst.

„Možností parkování přímo u městského hřbitova je několik, ale největší bylo nedávno dostavěno ze severní části hřbitova v blízkosti skleníků. Situování parkoviště umožňuje využít blízké boční severní brány hřbitova,“ vzkazuje František Jura, primátor statutárního města Prostějov.

Nově tak může u hřbitova zaparkovat o 56 aut více. „Odstavná plocha je také osvětlená, což může mít pozitivní dopad na výskyt krádeží, k nimž místy v blízkosti hřbitova dochází,“ připomíná náměstek prostějovského primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko). Parkovací stání jsou řešena jako kolmá o rozměru 2,5 x 5 metrů a krajními pásy s přesahem do zeleně 4,5 metru.