Několik větších větví zkomplikovalo v sobotu 5. listopadu dopravu na železniční trati mezi Dzbelem a Kostelcem na Hané. Nehoda, která vyděsila občany v okolních obcích, se naštěstí obešla bez zranění.

Kvílení brzd, skřípot ocelových kol a praskání dřeva probudilo v sobotu nad ránem spáče na Konicku. Obcemi se okamžitě začaly šířit zaručeně pravdivé informace o tom, že ranní vlak plný lidí narazil do zátarasy ze stromů. Běžely spekulace o banditech a desítkách mrtvých či raněných. Lidé vyhlíželi z oken v očekávání příletu vrtulníku a blikání modrých policejních majáků. „To víte, byly slyšet divné zvuky a rána. Někdo asi viděl, že vlak do něčeho narazil. Začalo to tak žít vlastním životem, každý si k tomu něco přidal,“ prozradila Večerníku žena bydlící nedaleko místa nehody.

Ve skutečno nešlo o nic mimořádného, spíše o banální nehodu. Vlak nenarazil do žádného stromu ani jiné bariéry, ale najel na pár popadaných větví. „Nedošlo k žádnému zranění cestujících ani poškození vlaku,“ sdělila mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová s tím, že kvůli odklizení větví a prohlídce vlakové soupravy byl provoz na trati na čas zastaven mezi pátou a osmou hodinou ranní. „Osobní vlaky byly nahrazeny autobusy. Po vyšetření mimořádné události následně vlak, který najel do větví, pokračoval dále v provozu,“ dodala Rajnochová.