Konec roku je pro mnohé obdobím bilancování, pro obce a města se ale jedná také o dobu posledních žádostí o dotace. Mnohé tak taky učinily. Rovněž Kostelec na Hané se o několik pro příští kalendářní rok uchází. Celkově se bude jednat o miliony korun, získané peníze pak půjdou do oprav. Ale nejen pouze do nich.

„Pro hasiče jsme například žádali o finance na novou dodávku. Zde už máme příslib ze strany ministerstva vnitra,“ konstatoval pro Večerník starosta Kostelce na Hané František Horák. Další finanční prostředky chce město použít na komunikace. Zde půjde o navázání na již započaté projekty. „Žádali jsme o dotaci na výstavbu chodníku při už opravené krajské komunikaci v Palackého ulici. A také chceme pokračovat v rekonstrukci Revoluční ulice,“ informoval Horák.

Stavba hasičské zbrojnice, největší stavební akce z poslední doby, už začala loni na podzim. „To je samozřejmě velká akce, kterou chceme dodělat. Na tuto dotaci jsme žádali už v uplynulém roce,“ poznamenal starosta Kostelce na Hané.

Jednou z neznámých naopak zůstává dlouhodobě plánovaná rekonstrukce sportovní haly. Ta je nyní stará dvacet let a jak povrch hřiště, tak sociální zázemí potřebují opravy. Kdy se uskuteční? „Zde by mohl být posun. Chceme zažádat příští rok Národní sportovní agenturu, která u dotací nabízí vyšší procenta než ministerstva. Až sedmdesát procent,“ plánuje František Horák.