K sexuálnímu napadení došlo přímo v centru Pivína. Nadržený muž v kapuci si v parčíku u místního kostela počkal na dvacetiletou ženu a začal ji zezadu osahávat.

Vyděšená dívka na podobné hrátky neměla ani pomyšlení, načež se následně naštěstí ubránila. Muž následně z místa utekl prolukou mezi domy. Policie ČR po něm nyní intenzivně pátrá.

Ani chladné podzimní počasí posledního říjnového večera neodradilo sexuálního loudila, který v Pivíně napadl mladou dívku v parčíku v samé blízkosti zdejšího kostela i školy. Informace o možném znásilnění doputovaly až do redakce Večerníku.

„Četla jsem to na Facebooku obce. Vedení Pivína vyzvalo ženy, aby byly opatrné. Zároveň poprosilo rodiče o dozor nad dětmi. Policisté by tu měli častěji hlídkovat. Zajímalo by mě, co přesně se stalo,“ vyzvala Večerník jedna ze čtenářek.

S četnými dotazy jsme se tedy obrátili na Policii ČR. „V pondělí 31. října v podvečerních hodinách přistoupil štíhlý muž v tmavém oblečení zezadu k dvacetileté dívce a rukou jí sáhl na intimní partie přes oblečení. Poškozená se otočila, načež se dotyčný dal ihned na útěk směrem k místní školce,“ popsala událost Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. „Událost šetříme jako přestupek proti občanskému soužití,“ informovala následně s tím, že policisté po pachateli v tuto chvíli pátrají.

Došlo k něčemu podobnému v poslední době i v jiné obci v regionu, či přímo v Prostějově? „V žádné jiné lokalitě na Prostějovsku obdobný případ neevidujeme,“ zareagovala na tento dotaz tisková mluvčí.

Celá událost se v Pivíně přirozeně rozkřikla. „Hlavně ženské to tady hodně řeší. Prý to měl být nějaký kluk, který utekl tady tou prolukou mezi domy. Je tam dál cesta, které se říká Zahumenská. Vede i kolem místní školky, ale jsou tam taky pole,“ popsal okolí místa činu postarší muž vycházející z místních potravin. Co přesně se stalo, však netušil. „Já o tom nic víc nevím, já to fakt nebyl,“ zažertoval muž.

Ani ostatní oslovení se k celé věci více vyjadřovat nechtěli. „Rodina té holky to prý na policii původně ani nechtěla hlásit, šlo jí spíš o to, aby se něco takového neopakovalo,“ prozradila jedna z místních. Všichni se shodli na tom, že k žádnému dalšímu útoku v průběhu uplynulých dní v Pivíně už dojít nemělo.