Už posedmnácté se letos konala soutěž Firma roku, kterou pořádají Hospodářské noviny. Jedna z největších soutěží svého druhu na podnikatelském poli v zemi měla letos svého zástupce i z Prostějova. Společnost CATHEDRAL Software se dočkala velmi cenného úspěchu, kdy se stala ekonomicky nejúspěšnější firmou roku 2022!

 

Vše začalo na začátku prázdnin, kdy v kanceláři zazvonil telefon, že byla firma nominována do letošního ročníku soutěže. „Byla nám položena otázka, zda nominaci přijímáme, a protože jsme soutěživí a zajímalo nás, jak si povedeme ve srovnání s dalšímu účastníky soutěže, neváhali jsme a do klání se přihlásili. Poté nastalo ticho a znovu se nám ozvali na konci prázdnin, kdy nám bylo sděleno, že jsme se dostali do nejlepší desítky firem Olomouckého kraje a máme se dostavit na slavnostní vyhlášení. Z finále krajského kola se nám sice nepodařilo postoupit do celorepublikového finále, ale s prázdnou jsme neodjeli. Během galavečera jsme ve středu 19. října převzali ocenění Ekonomicky nejúspěšnější firma Olomouckého kraje,“ prozradil jednatel společnosti CATHEDRAL Software Josef Šustr.

V rámci hodnocení firem je jedním z důležitých aspektů takzvaný „scóring,“ který se věnuje právě finančním ukazatelům, a ten měla prostějovská společnost zabývající se informačními systémy nejlepší ze všech v kraji. Co se ekonomické a finanční úspěšnosti týče, tak jsou zde zohledněny různé parametry. Jedná se například o rentabilitu vlastního kapitálu a aktiv, likviditu, zadluženost, obraty aktiv z tržeb, marži, ale i produktivitu práce a řadu dalších aspektů. Shrnout by se celé hodnocení dalo jako celková kondice dané společnosti, což dává celkový „scóring“ a v něm byla firma nejlepší. Oceněné společnosti se díky tomu mohou pochlubit tím, že se řadí mezi nejdůvěryhodnější a finančně nejstabilnější obchodní partnery, kteří jsou vhodní pro spolupráci. A to nejen ve vztahu k zákazníkům, ale i ke svým dodavatelům.

„Jsem patřičně hrdý, že jsme tak skvěle uspěli mezi mnoha dalšími silnými společnostmi a byla tak oceněna naše více než pětadvacetiletá práce. Rád bych za to poděkoval především mým kolegům a samozřejmě i našim zákazníkům, kteří společně stojí nejen za tímto oceněním, ale také za dlouhodobým úspěchem naší společnosti u nás v České republice a na Slovensku. Velice si toho vážíme a je to pro nás závazkem a zároveň výzvou i do dalších let,“ přidal k ocenění Josef Šustr.

Jako jeden z hlavních důvodů ocenění vyzdvihl jednatel společnosti solidní spolupráci. „Velmi důležitým prvkem našeho úspěchu je spolupráce se společností Asseco Solutions – dodávky jejího informačního systému Helios iNuvio. Vzhledem k univerzálnosti systému je vhodný pro široké portfolio společností, kterým přináší obrovské množství výhod oproti konkurenci,“ doplnil Šustr.

I do dalších let chce firma nadále pokračovat v nastoleném trendu a ráda by ještě rozšířila své portfolio do veřejného sektoru. „Chceme do dalších let rozšířit naše portfolio i do veřejně prospěšných služeb. Chceme tak dosáhnout i sociálního přesahu. Úzce zde spolupracujeme v tomto ohledu například se společností PVfree.net, která má přesah do IT. Také plně podporujeme Divadlo Plyšového Medvídka, které hraje ve školkách pro malé děti a přináší osvětu zábavným, ale i edukativním způsobem. V tomto chceme i nadále pokračovat a ideálně naši spolupráci ještě rozšířit,“ má jasno o dalším působení jednatel CATHEDRAL Software.