Služba strážníka Městské policie Prostějov je velice pestrá. Ochránci veřejného pořádku neřeší jen přestupky spojené s vandalismem, rušením nočního klidu, rvačkami a nerozdávají jen „botičky“. Docela často a rádi se také zasmějí, protože k jejich práci patří i případy, které jsou velice zábavné. Několik opravdových perliček poslala do redakce Večerníku tisková mluvčí Tereza Greplová.

Dcera napálila tátu

Na linku 156 se obrátil devětapadesátiletý muž se žádostí o pomoc při odchytu velkého, pravděpodobně exotického pavouka, kterého má v bytě. Na místo byla vyslána hlídka s odchytovými pomůckami. Strážníci zjistili, že se jedná pouze o atrapu, kterou v bytě umístila dcera oznamovatele. Z jakého důvodu si dcera z otce vystřelila, se strážníkům zjistit nepodařilo. 

Asi přiletěl zaplatit daně...

S netradiční žádostí o pomoc volal na městskou policii zaměstnanec Finančního úřadu. Do jedné z kanceláří vlétl netopýr. Vyslaná hlídka na místě netopýra odchytla a předala ho do péče ochráncům přírody. Vše dobře dopadlo, netopýr přežil návštěvu berňáku bez úhony.

Omotaný prodlužovačkou

Lidé jsou schopni čehokoliv. V jeden lednový podvečer nahlásila nejmenovaná žena, že na náměstí Spojenců se pohybuje muž zabalený do deky a omotaný prodlužovačkou. Vyslaná hlídka na místě toto oznámení potvrdila. Strážníci zkontaktovali šestačtyřicetiletého muže. Ten ke svému podivnému jednání uvedl, že společně s přítelkyní natáčí videopříspěvek na sociální sítě. V jejich počínání nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání.

 

Hádka v čekárně u lékaře

V době vyhlášeného nouzového stavu se na linku 156 obrátil muž s tím, že byl uražen a slovně napadán jiným chlapíkem v čekárně u lékaře. Strážníci na místě zjistili, že pánové se mezi sebou dohadovali z důvodu nedodržování zasedacího pořádku v čekárně. Osmnáctiletý mladík upozornil dvaapadesátiletého muže na pravidlo dodržení dvoumetrového rozestupu, což starší muž opomenul. Celou situaci si na místě navzájem vysvětlili.

Hlava jedna děravá...

Nejmenovaná žena si postěžovala, že si nemůže vzpomenout, kde zaparkovala své vozidlo. Strážníci dvaatřicetiletou ženu naložili do služebního vozidla a po prohledání přilehlých uliček byl ženin automobil nalezen.

Holub zachráněn, lekl se strážníka

Přijato bylo oznámení o zaklíněném holubovi hřivnáčovi v koruně stromu ve výšce pěti metrů nad zemí.  Na místo byla vyslána hlídka. Strážník vyšplhal do koruny stromu. V jeho blízkosti se zaklíněnému holubovi podařilo z místa vyprostit a odletět.

Babka bez spodního prádla

Přijato bylo anonymní telefonické oznámení o postarší ženě, která se odhaluje na hřbitově u rozptylové loučky. K prověření oznámení byla vyslána hlídka. Strážníci zkontaktovali na lavičce osmasedmdesátiletou ženu. Ta měla šaty vykasané po břicho a byla bez spodního prádla. Hlídce byla žena dobře známa, jelikož se takového chování dopouští opakovaně a vždy si vybírá místo u rozptylové loučky na hřbitově. Výzvy k zahalení se a zanechání protiprávního jednání seniorka uposlechla. Uvedla, že v tom, že se opaluje, nevidí nic, co by mohlo někoho pohoršovat. Svým jednáním však žena v ostatních návštěvnících hřbitova vzbuzovala veřejné pohoršení, čímž se dopustila přestupkového jednání.