Z Hrubčic ve směru na Tovačov mířil osmatřicetiletý muž za volantem škodovky, který se uplynulou středu vpodvečer z neznámých příčin srazil s protijedoucí cyklistkou. Seniorka ve věku  74 roků i přes rychle poskytnutou první pomoc na místě zemřela!

Navzdory pokročilému věku byla stále v dobré kondici. Její život však ukončila nečekaná havárie. Řeč je o starší ženě, která vyrazila uprostřed uplynulého týdne na kole z Tovačova do Hrubčic. Po setmění ji však na silnici srazil protijedoucí řidič. Ten, jak následně zjistila policie, nebyl pod vlivem alkoholu ani jiné návykové látky.

„Ve středu šestnáctého listopadu před sedmnáctou hodinou jsme vyjížděli k vážné dopravní nehodě osobního vozidla s cyklistkou na silnici č. II/434 mezi obcemi Tovačov a Hrubčice. Podle dosavadního šetření osmatřicetiletý řidič vozidla Škoda jel směrem na obec Tovačov a z dosud přesně nezjištěných příčin se srazil s protijedoucí čtyřiasedmdesátiletou cyklistkou. Seniorka i přes rychle poskytnutou první pomoc na místě zemřela,“ potvrdil tragickou událost Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. „Veškeré příčiny, okolnosti a souvislosti této tragické dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti, za který viníkovi hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až šest let,“ doplnil.

Večerník koncem pracovního týdne zjišťoval podrobnosti přímo v Hrubčicích, odkud mohla sražená žena pocházet. Nikdo z oslovených však tou dobou o tragédii nic nevěděl. „Netuším, co se stalo, slyším o tom od vás poprvé. Pokud paní pocházela odsud, tak se brzy objeví parte v obchodě. Ale nic tam zatím nevisí,“ vyjádřil se jeden z místních.