V lokalitě bývalé zahrádkářské kolonie na Močidýlkách se v uplynulém týdnu likvidoval a uklízel nepořádek, který do těchto míst nashromáždili lidé bez domova. Úklidové práce probíhaly ve spolupráci s odborem Správy a údržby majetku města Prostějova a pracovníky firmy FCC. Aby se předešlo možným neshodám s bezdomovci, asistovali při těchto úklidových pracích strážníci Městské policie Prostějov.

 

„Na tento opravdu velký nepořádek upozornili účastníci akce Ukliďme Česko, který před několika týdny pořádal v této lokalitě Okrašlovací spolek. Společně se skauty jsme tehdy jedno podobné hnízdo zlikvidovali, ale na další už dobrovolníkům nezbývala kapacita,“ poznamenala při této příležitosti předsedkyně spolku a současně i první náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová (ODS spolu s nezávislými osobnostmi města Prostějova).

Ve velkém kontejneru a na korbě nákladního automobilu skončily provizorní přístřešky a veškerý odpad, který se zde podařilo bezdomovcům nahromadit. Během tří hodin bylo vše uklizeno a odvezeno. „V průběhu úklidových prací nemuseli strážníci s bezdomovci řešit žádné protiprávní jednání. Ti celou akci sledovali pouze zpovzdálí,“ okomentovala událost Tereza Greplová, vedoucí oddělení prevence kriminality Městské policie Prostějov.