Tady už ani exekutor nepomůže! Loni v listopadu kontaktoval Večerník Pavel Petřík. Šikovného řemeslníka naštval článek o tom, že soud zrušil předchozí rozhodnutí, podle něhož měl jít Samir Halimi na 3,5 roku do vězení. „V ruce mám rozsudek, který potvrzuje, že mi Refet Halimi dluží 114 tisíc korun. Dalších sedmadvacet a půl tisíce korun má uhradit na soudních výlohách. Reálně z něj však už asi nedostanu ani korunu,“ stěžoval si Petřík. Uplynulý rok mu bohužel dal jen za pravdu...

Rodina Halimi byla v Prostějově známá díky provozování populární cukrárny AIDA, která řadu let fungovala v dolní části náměstí E. Husserla. Jejich zprvu úspěšné podnikání však nakonec skončilo v dluzích. Své o tom ví i Pavel Petřík, který pracoval na úpravách interiéru kavárny AIDA v Olomouci.  Musel tehdy nakoupit materiál a ve čtyřech lidech na zakázce pracovali celkem 17 dní. Vše bylo dokončeno v květnu 2014. Jenže vyplacení požadovaných peněz se nikdy nedočkal.

„Rozsudek soudu dostal exekutorský úřad v Přerově, ale od něj mi došla odpověď, že pohledávka je nevymahatelná. Refet Halimi vše přepsal na další členy své rodiny. On sám prý už nic nemá, přitom stále vše řídí,“ popsal rozhořčeně Petřík, podle něhož podobnou zkušenost jako on má i řada dalších řemeslníků. „Rodina Halimi už je hodně profláknutá. Nikdo pro ně nechce dělat, pokud nedostane předem zaplaceno,“ potvrdil Pavel Petřík.

Refeta Halimi se Večerníku ani tentokrát kontaktovat nepodařilo. Číslo jeho mobilního telefonu, na němž v minulosti býval k zastižení, není již funkční. V minulosti jsme to zkoušeli i u dalších členů rodiny, kloudné odpovědi v této věci jsme se však nedočkali.