Posun hlásí město a Federace židovských obcí v případě úpravy lokality před reálným gymnáziem. Federace se spolu s nadací Kolel Damesek Eliezer už více než pět let snaží o změnu prostranství před školou. To by mělo podle nich být pietnější. A připomínat, že v místě před druhou světovou válkou existoval hřbitov. V minulosti se nad podobou místa vedly spory, aktuálně se věci posunuly.

 

„Město Prostějov vyhlásilo tendr na zpracovatele studie, která by dle stanoveného harmonogramu mohla být hotova v polovině příštího roku. Již začátkem roku 2023 by se však měly začít scházet výrobní výbory, které budou řešit jednotlivé kroky rehabilitace,“ uvedla na svých internetových stránkách Federace židovských obcí. Její předseda Petr Papoušek se pak minulý týden sešel s primátorem statutárního města Prostějov Františkem Jurou. A probírali spolu budoucnost místa.

 

 

 

Podrobné zpravodajství ze 2. zasedání prostějovského zastupitelstva najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 28. listopadu