Policisté, strážníci i hasiči hlásí velice poklidný průběh silvestrovských a novoročních oslav. Jenže zcela opačnou zkušenost zaznamenali ve čtvrtek večer a po celou novoroční noc v prostějovské nemocnici. Lékaři na úrazové ambulanci ošetřovali na tři desítky zraněných, z nichž někteří při oslavách utrpěli i řezné rány! U některých byla dokonce nutná hospitalizace!    

Ačkoliv byl pro většinu lidí konec roku pro řadu omezení kvůli situaci s koronavirem jiný než v letech předchozích, zdravotníci na pohotovosti v prostějovské nemocnici si žádného velkého rozdílu oproti minulým rokům nevšimli.

„Na Silvestra zde bylo opravdu rušno. Během večera jedenatřicátého a také v pátek prvního ledna ošetřili na traumatologicko-chirurgické ambulanci třicet osob s úrazy. Jednalo se o poranění končetin z pádů, různá další poranění končetin po používání pyrotechniky i řezná poranění. Bohužel většina úrazů byla vážnějšího rázu a mnoho pacientů muselo být zároveň hospitalizováno,“ informovala Večerník Radka Miloševská, tisková mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

„Pouze jednotky případů se však týkaly úrazů způsobených v opilosti. Rušno bylo také na lékařské pohotovostní službě prostějovské nemocnice, kde byl klidnější silvestrovský večer, ale o to více pacientů dorazilo na Nový rok. Šlo o dalších téměř třicet osob, které nejčastěji vykazovaly bolesti zad nebo břicha,“ přidala Miloševská.