V průběhu minulého týdne došlo k pokácení stromu v centru obce, na což Večerník upozornil jeden ze čtenářů. A tak jsme se na obecním úřadě dotázali, proč k tomuto kroku došlo? A zjistili jsme, že rozhodnutí padlo s ohledem na plánovanou revitalizaci v parčíku za hlavní autobusovou zastávkou. Dotknout by se měla celého areálu, kde dojde k výrazným změnám. Vše už je zpracované a jediný zádrhel představuje samotná zastávka, protože žádná z firem nenabízí požadovanou konstrukci.

Menší rozruch vzbudilo v minulém týdnu pokácení zdravého stromu v centru obce, což se některým místním nelíbilo. Proč k tomuto kroku došlo, starosta neprodleně vysvětlil. „Celý parčík včetně autobusové zastávky čeká revitalizace. Máme zpracovaný kompletní plán úpravy veřejného prostranství od architekta Františka Zajíčka. V první etapě bude v celém okruhu vysazen živý plot, který nahradí stávající rostliny. Chystáme také osvětlení k památníku, který bude nově i oplocen, protože nám vadí chování některých jedinců. Vyroste zde i další zeleň, ale strom musel být pokácen, protože do připraveného plánu nezapadal. Byl navíc i přerostlý a zasahoval do elektrického vedení i rozhlasu. Využili jsme tak současného vegetačního období klidu,“ objasnil starosta obce Marek Hýbl. 

Kromě parku by se změny měly dotknout i hlavní autobusové zastávky s celkovým zasklením. V tomto ohledu však zatím nastal zádrhel. „Máme v plánu, že zde vznikne zcela nový terminál. Jednat by se mělo o kompletně prosklenou autobusovou zastávku, která se nám velmi líbí. Máme ale na stole problém, zatím nám není nikdo schopný dodat její konstrukci tak, jak ji navrhuje pan architekt. To je ale jediné, co zůstává nedořešeno. Věříme, že již brzy budeme mít jasno,“ uvedl dále starosta a závěrem doplnil, že v případě jakýchkoliv nejasností je připraven občanům vše vysvětlit osobně. „Na obecním úřadě jsem každý den, takže stačí se za mnou zastavit, vše rád každému vysvětlím.“