Lidská lenost opravdu nezná mezí. A někdy vede k neuvěřitelně absurdním situacím okořeněným notnou dávkou hulvátství. Jednu z nich lze pravidelně pozorovat ve Sportovní ulici v Prostějově.

 

Kousek od prostějovských tenisových kurtů funguje fitness centrum, kde si lidé mohou zacvičit s činkami či na posilovacích strojích anebo také využít běžeckého pásu. Mnozí tam jezdí autem. To je samozřejmě naprosto v pořádku, ačkoliv jen prostý fakt, že někdo někam jede vozem, aby tam třeba hodinu chodil po pásu, stojí minimálně za zamyšlení. Ještě zhruba před půlstoletím by něco takového asi nikoho nenapadlo, neboť auta nebyla tak rozšířená a lidé mnohem víc přirozeně chodili pěšky, aniž by přitom museli mít pocit, že si „dávají do těla“. Dnes se však jedná o zcela běžnou záležitost.

Nicméně chování některých z nás občas bývá opravdu za hranicí naprosté absurdity. „Je neuvěřitelné, že někdo jde do tělocvičny, ale nemá fyzičku na to, aby ušel čtyřicet metrů na parkoviště, a tak si zaparkuje auto na silnici před vchodem,“ zamyslela se na sociálních sítích Lucie C., která tam také uveřejnila konkrétní snímek ze Sportovní ulice. Osádka vozu stojícího na relativně úzké silnici pár metrů od křižovatky na místě, kde by asi nikoho jiného nenapadlo auto nechat, šla nepochybně právě do posilovny. „Viděla jsem to na vlastní oči. Týpek s frajerkou vylezli, rozhlédli se, vzali bágl a šli,“ potvrdila žena, která by si nepochybně zasloužila „odznak špiona“.