Tady se opravdu zastavil čas! Kdo chce zakusit pořádnou dávku nostalgie, která k Vánocům nesporně patří, ten si ji může naplno vychutnat na krásně vyzdobeném místním nádraží v Prostějově.

Na místní nádraží chodí mnozí nejen kvůli cestě do práce, do školy či na výlet. Řada lidí sem míří z nostalgie, aby se s dětmi mohli pokochat vláčky. Nádraží z dob Rakouska-Uherska se stalo také vyhledávaným cílem turistů, nadšenců do železnice či fotografů. A nelze se tomu ani moc divit. 

Už je to více jak dva roky, co Večerník informoval o tom, že se nadšenkyně z Prostějova pustily do jeho oživování. Potřebnou rekonstrukci rozlehlé budovy sice nezvládnou, vrhly se však alespoň do „šperkování“ již notně zchátralých prostor, zejména pak perónu.

Nádraží je díky nim vyzdobeno celoročně a je to opravdu moc příjemný pohled. Od jara do podzimu tu jsou osázené truhlíky a zvelebené záhony. Sází se tu přitom zejména na nenáročné trvalky, které zvládnou i občůrávání některých mužů. Nedávno se však nádražíčko převléklo do vánočního. Vidět zde můžeme perfektně nazdobené vánoční truhlíky, červené a bílé mašle či zelené girlandy obtáčející letité dřevěné trámy na nástupišti. Vyzdobená je i ze dřeva vyrobená kopie věhlasné „Čunínské střely“ jezdící na trase Čunín – Bombaj – Tokio.

„Radost lidem může udělat nejen vyzdobené náměstí, ale i to naše nádražíčko. A to nejenom lidem co tudy projíždějí za prací, do škol nebo na své chaty či za výlety. Je krásné vidět, šťastné cestující. Ještě nám tu chybí, abychom mohli vařit lidem punč a svařák,“ usmívá se výpravčí Blanka Kolečkářová, která za adventní výzdobou místního nádraží stojí.    

Cestující její iniciativu rozhodně vítají. „Moc se mi to líbí. Vyrůstala jsem nedaleko od nádraží a jezdila z něj pravidelně k babičce. I proto stále doufám, že se je podaří uchovat,“ vyjádřila se například Margita Portešová.