Jak už Večerník informoval, dne 16. listopadu v době kolem 16:45 hodin došlo na silnici II. třídy 434 mezi Tovačovem a Hrubčicemi k dopravní nehodě se smrtelným zraněním. Policie ČR nyní hledá svědky.

Připomeňme si, že řidič osobního vozidla Škoda Fabia jel ve směru od Hrubčic na Tovačov a předjížděl nezjištěné vozidlo. „Při předjíždění přehlédl v protisměru jedoucí starší cyklistku, která jela od Tovačova, načež následoval střet mezi škodovkou a jedoucí cyklistkou. Při střetu seniorka utrpěla zranění neslučitelná se životem. V souvislosti s dopravní nehodou byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti,“ shrnula Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje a vzkazuje:

„Vzhledem k  tomu, že  na místě nebyly zjištěny žádné poznatky k osobnímu vozidlu, které bylo předjížděno řidičem vozidla Škoda Fabia bílé barvy, žádáme řidiče tohoto předjížděného vozidla, aby kontaktoval policii na lince 158 nebo přímo policistu, který nehodu prověřuje na tel. č. 725 979 808. Stejně tak se obracíme i na další případné svědky, kteří by mohli poskytnout k nehodě jakékoli informace a také řidiče, kteří tudy v uvedenou dobu projížděli a mohli na kamerách umístěných ve vozidlech zaznamenat průjezd cyklistky případně vozidel, které tudy v danou dobu projížděla.“