Kdo projížděl uplynulou středu 30. listopadu kolem poledne po Vrahovické ulici, ten se možná nestačil divit. Provoz na silnici na chvíli přerušil tradiční akt slavnostního otevření opravené silnice spojující dvě hanácká města.  

Z Prostějova do Přerova se již nějaký čas dá jezdit rychleji i bezpečněji. V průběhu letošního roku byly definitivně ukončeny práce na celkové rekonstrukci této frekventované silnice. Poslední listopadový den se ve Vrahovické ulici konalo slavnostní ukončení stavby, na němž se sešli zástupci Olomouckého kraje, statutárního města Prostějova a stavební společnosti Porr, která za rekonstrukcí komunikace převážně stála. „Za město Prostějov jsme rádi zejména za opravu Vrahovické a Wolkerovy ulice. Zároveň oceňujeme dlouhodobě kvalitní spolupráci s Olomouckým krajem,“ pronesl při této příležitosti prostějovský primátor František Jura (ANO 2011).

Průběh rekonstrukce obou prostějovských ulic se neobešel bez několika negativních reakcí ze strany místních obyvatel i podnikatelů. Vše se nakonec podařilo dotáhnout do zdárného konce. Poslední úsek Vrahovické ulice pak byl po dlouhotrvající uzavírce zprovozněn v polovině letošního června, v polovině října se pak podařilo obnovit provoz také ve Wolkerově ulici.