Střecha porostlá mechem, rozbitá světla, vypuštěné gumy. A celková zanedbanost. I taková vozidla se dají najít v ulicích Prostějova. Na parkovištích uprostřed sídlišť nebo u obchodních domů se obyvatelé města místy setkávají s vraky. V posledních třech letech se ale magistrát od nich snaží odstavné plochy čistit.

Malé hřbitovy aut se daly a někdy ještě stále dají najít na mnoha místech. Třeba Brněnská ulice, Wolkerova, Plumlovská. V minulosti bylo ve značně poničeném stavu dlouho necháno napospas osudu auto v Netušilově ulici. Odtahové služby tak měly napilno.

„V letošním roce zajistil magistrát ve spolupráci s městskou policií odtah deseti vozidel s více než šest měsíců propadlou STK z veřejných prostranství města Prostějova. U desítek zjištěných případů odstavených automobilů došlo po výzvě městské policie nebo odboru správy a údržby majetku města k jejich odstranění z veřejného prostranství přímo ze strany jejich provozovatelů a nebylo tak nutné zajišťovat jejich odtah ze strany statutárního města Prostějova,“ uvedl náměstek prostějovského primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko). „U ostatních odtažených a odstavených vozidel momentálně čekáme na povolení provedení dražby ze strany Odboru dopravy Magistrátu města Prostějova. Dražba by mohla proběhnout v průběhu první poloviny roku 2023,“ dodal Pospíšil s tím, že ekologická likvidace nebyla v roce 2022 provedena žádná.