Druhé jednání v novém složení a současně poslední v letošním roce mají v plánu zastupitelé a zastupitelky Statutárního města Prostějova. V úterý 13. prosince, tj. zítra, se sejdou v obřadní síni nové radnice, přičemž na programu budou mít šestnáct bodů, což je méně než obvykle. Nicméně na přetřes přijde rozpočet města, tedy jedna z nejdůležitějších otázek, kterou může zastupitelstvo vůbec probírat. Zasedání začne v 10.00 hodin, veřejnosti bude tradičně přístupné a pro zájemce bude přichystaný on-line přenos prostřednictvím internetových stránek www.prostejov.eu

Přestože bude tentokrát program kratší, nabídne celou řadu bodů, kde se dá očekávat rozsáhlá diskuse. Tím nejsledovanějším je bezesporu kapitola rozvoje a investic. Na zastupitelstvu je, aby odsouhlasilo či nikoliv nejen rozdíl výdajů a příjmů, ale také jednotlivé položky, stejně tak investice.

Zajímavý bude například také bod čtyři, která obsahuje petici, v níž se občané vyjadřují proti vzniku parkovacího domu a dopravního terminálu v ulici Újezd. Problematiky se přitom zastupitelé a zastupitelky dotkli už na svém minulém zasedání. Stejně tak přijde znovu na přetřes další finanční podpora Národnímu domu.

Dále zastupitelstvo probere 6. změnu územního plánu, zřízení komise pro regeneraci městské památkové zóny. Část programu bude věnována klasicky bodům, které nechybí ani na jednom z jednání. Těmi jsou zprávy o plnění usnesení předešlého zastupitelstva, o tom, co a jak dělá rada města, situace kolem Manthellanu a případný posun ohledně budoucnosti budovy místního nádraží.