Takovou předvánoční výzdobu by si Rákosníček na svém domečku asi nepředstavoval.

Nápisy typu zoofil, pedofil, tvoje máma a opravdu velké množství obrázků pánského i dámského přirození bylo možné ještě začátkem uplynulého týdne spatřit na Rákosníčkově hřišti na Sídlišti Svobody. I na základě podnětu jednoho z našich čtenářů se vše během uplynulého týdne dalo opět do pořádku.

 

S prosbou o zveřejnění aktuálního stavu oblíbeného dětského hřiště, kam chodí i se svojí dcerou, se na Večerník obrátil jeden z našich čtenářů. Jde přitom o ono věhlasné „Rákosníčkovo hřiště“, které se nachází kousek od zdravotního střediska i ZŠ a MŠ Jana Železného či jeslí. „Byl jsem doslova v šoku, v jakém stavu se toto hřiště nachází. Osobně si myslím, že takové hřiště je lepší zavřít, neboť přečíst všechny vzkazy, a odpovídat dceři na dotazy, co se tam píše, mi bylo krajně nepříjemné. Zvláště když je dcera v první třídě a sama už umí číst,“ postěžoval si naprosto pochopitelně Jan R. Podle něj by bylo ideální, kdyby za celou záležitost nesl odpovědnost vandal či jeho rodiče. „Počmárat celé hřiště muselo zabrat poměrně dost dlouhou dobu. Snad jej u toho ničení někdo viděl,“ uzavřel ve svém vyjádření muž.

Hřiště si lidé „odhlasovali“

Rákosníčkovo hřiště na Sídlišti Svobody bylo slavnostně otevřeno 30. července 2016. Jednalo se o druhou dětskou plochu, jemuž vládne zelená postavička známá z večerníčku. Prostějované se o jeho vybudování zasloužili hlasováním na internetových stránkách společnosti Lidl, která jej následně postavila. Po vybudování přešlo pod statutární město Prostějov.
Správu, údržbu a opravy veškerých městských dětských hřišť zajišťuje společnost FCC. Běžná kontrola dětských hřišť by měla být prováděna jednou týdně. „Podle dokumentace byla poslední kontrola Rákosníčkova hřiště na Sídlišti Svobody v Prostějově provedena 30. listopadu. Vámi uvedená závada se tam v té době nevyskytovala,“ zareagoval na dotazy Večerníku Jiří Pospíšil, náměstek prostějovského primátora.
Podle vyjádření vedení města tedy muselo dojít k pomalování začátkem prosince. Krátce po našem dotazu bylo vše neprodleně dáno do pořádku. Ve čtvrtek 8. prosince již byly všechny nápisy odstraněny. „Poškozené tabule, kde došlo k vyrytí nápisů, jako například tabule provozního řádu, byly vyměněny,“ poskytl nám dobrou zprávu Pospíšil.
Tak snad to chvíli vydrží...