Ranní hodiny pracovních dnů jsou pro řidiče v Prostějově často plné nervů, zejména kvůli přecpaným silnicím. To uplynulé středeční ráno 7. listopadu bylo ale ve znamení ještě větších dopravních problémů než běžně. Důvodem byly dvě nehody nedaleko od sebe.

 

Bohužel pro lidi spěchající do práce se oba karamboly staly ve frekventovaných místech a značně tak ztížily průjezdnost městem. K menší z nehod došlo na rondelu křižovatky ulic Kojetínská a Kralická, kde do sebe narazila dvě auta a zejména nákladním vozidlům ztížila průjezd. Druhá srážka se stala jen o několik set metrů dál, na křižovatce ulic Dolní a Šárka. „Osobní auto jelo od čerpací stanice směrem ke kruhovému objezdu a autobus jel od kruhového objezdu a při odbočování v ulici Šárka odřel osobní auto. Nehoda se obešla bez zranění,“ konstatovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Autobus následně zčásti zablokoval ulici Šárka, vyšetřování nehody zase Dolní ulici. Zatímco tak srážka neměla na zdraví účastníků žádné následky, následné minuty už na řidiče čekající ve frontách už následky mít mohly.