Náklady na energie postupně stále rostou. To se citelně dotýká provozu Městských lázní i Společenského domu. Na to reaguje vedení města, které od nového roku 2023 zvýší ceny vstupného i pronájmu. 

Náklady na energie v Městských lázních i Společenském domě enormně vzrostly. „V lázních je to zhruba o 2,5 milionu korun a ve Společenském domě zhruba o 850 tisíc korun. Proto navrhujeme v lázních zvýšit ceny o dvacet procent a ve Společenském domě zavést položku poplatek za energie. Zvýšení vstupného v lázních by mělo pokrýt zvýšené náklady na energie ze zhruba asi 40 procent,“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko), který má na starost oblast komunálních služeb.

Ke zvýšení cen v Městských lázních přitom došlo už letos v září. Jejich teplomilní návštěvníci se však nemusí obávat toho, že by se snižovala teplota vody. Ta obvykle činí „tropických“ 26 stupňů Celsia.

Ve Společenském době si budou nájemci za energie připlácet v závislosti na ročním období. „Navrhujeme v topné sezóně příplatek na energie u akcí do 3 hodin pronájmu ve výši 5 tisíc korun a nad 3 hodiny 10 tisíc korun. Mimo ni navrhujeme příplatek 2 tisíce korun na všechny akce,“ doplnil náměstek Pospíšil.