Dostat se do místa určeného včas je nyní téměř bez šance. Stále pokračující sněhová nadílka působí řadu komplikací na všech tratích. Dálnice D46 musela být dokonce uzavřena a znovu průjezdná bude, až se podaří zablokované kamiony dostat ven. Velké problémy hlásí také železnice i autobusová doprava.

Kvůli sněhu tak většina vlakových spojů jede s velkým zpožděním, některé dokonce vůbec nevyjeli. Podobně je na tom i autobusová doprava a lidé čekají na zastávkách i několik desítek minut.

Řada cest je jen velmi těžko sjízdná a komplikace jsou hlášeny napříč regionem. Řeší se i řada drobných dopravních nehod. Jen v samotném Prostějově stojí doprava na několika místech a nevyhnete se kolonám. Problémy způsobují kromě čerstvé pokrývky i zamrzlé podklady na řadě míst z předchozího sněžení. „Potřebovala jsem k lékaři, ale autobus vůbec nedorazil, nakonec mě tak musel vzít syn autem, ale jeli jsme desetiminutovou trasu snad hodinu. Naštěstí jsme nenajeli na dálnici, jinak na ni stojíme ještě teď,“ prozradila paní Jiřina, která se na místo určení nakonec s velkým zpožděním dostala.