Následkem nebývalého množství sněhové nadílky došlo k velkému množství dopravních nehod v kraji. Přes padesát nehod bylo hlášeno, spousta dalších se obešla bez oznámení. Takový byl souhrn pátečního dne. Náročnou směnu přitom měly za sebou složky integrovaného záchranného systému už ve středu, kdy napadal první sníh během pozdního odpoledne. Na Prostějovsku byl počet závažnějších nehod v řádu deseti.

Krátce po půl osmé hodině byla v regionu hlášena první nehoda. V Držovicích se střetl osobní automobil s nákladním a oba pruhy zůstaly téměř dvě hodiny neprůjezdné. Nehoda se obešla bez zranění. Jen o pár minut později musely záchranné složky vyjíždět k nehodě na dálnici D46, kde vozidlo v důsledku velkého množství sněhu vyjelo mimo krajnici a došlo také ke zranění řidiče.

Havarované vozidlo museli hasiči vyprostit z příkopu také v Kralicích na Hané, kam s ním řidič osobního automobilu zapadl. U čerpací stanice OMW zasahovali hasiči u nehody dvou nákladních vozidel. V Kostelci na Hané odpoledne havarovalo nákladní vozidlo s osobním na Jakubském náměstí a další nehodu řešily jednotky záchranného sboru také ve Stařechovicích. Ve večerních hodinách pak hasiče zaměstnala ještě nehoda ve Smržicích, kde řidič vjel mimo komunikaci. Dá se předpokládat, že řada dalších nehod hlášena ani nebyla a podařila se na místě vyřešit.

Celkově však v kraji bylo hlášeno přes padesát dopravních nehod. Nejvíce jich bylo stejně jako ve středu na Šumpersku a Jesenicku. „Zasahovali jsme u nehody sypače, který jsme vyprostili z příkopu a vrátili na komunikaci. Řešili jsme také kolizi nákladních automobilů i osobních aut, ve většině případů se jednalo o vytažení z příkopů a v Šumperku jsme museli vyprostit řidiče po nárazu do stromu,“ uvedla Lucie Balážová.