Sněhová nadílka způsobila komplikace téměř všude v regionu, nevyhnuly se ani hromadné dopravě. Například v Otaslavicích v pátečních dopoledních hodinách zapadl autobus, který jel směrem na Prostějov. Vyproštění se obešlo bez pomoci složek integrovaného záchranného systému. Společně s obecními pracovníky přidal ruku k dílu starosta a obyvatelé z okolí.

Krátce po jedenácté hodině se na zastávce Otaslavice-„Masna“ pravidelně potkávají dva autobusy. V kopci na zmrzlém podkladu jednomu z nich podjela kola a skončil v příkopu zadním náhonem. Přední část zablokovala zbytek cesty a řidiči museli nehodu objíždět po vedlejší trase. Na pomoc s vyproštěním brzy přispěchali zaměstnanci obce i obyvatelé blízkého okolí, kteří postupně odhrnovali sníh z pod autobusu. Nemalým dílem přispěl starosta obce a jeho syn. Dorazili na místo s traktorem a po necelé hodině snahy se podařilo autobus vyprostit a dostat zpátky na vozovku. Trasu až k hlavní silnici pak musel autobus vycouvat.

Kromě drobných komplikací v dopravě a zpoždění obou linek autobusu se naštěstí nikomu nic nestalo a občané v čele se starostou názorně předvedli, že jim pomoc druhým není lhostejná.