Krajští policisté se obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc vedoucí k objasnění dopravní nehody. Ve středu 14. prosince deset minut po půlnoci došlo k dopravní nehodě nákladního vozidla MAN na dálnici D46 ve směru z Olomouce na Prostějov.

Ke karambolu došlo poblíž Olšan u Prostějova. „Řidič uvedl, že u nezjištěného nákladního vozidla s návěsem bílé barvy jedoucího v pravém jízdním pruhu došlo k defektu pneumatiky. Ta měla odletět do středových svodidel, od kterých se odrazila do pravého jízdního pruhu, a to bezprostředně před nákladní vozidlo oznamovatele. Při následném střetu vozidla s pneumatikou došlo k poškození vyrovnávací palivové hadice a úniku přibližně třiceti litrů nafty. Řidič nezjištěného nákladního vozidla nezastavil a z místa nehody ujel,“ popsal Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Policisté se v této souvislosti obrací na případné svědky, kteří by mohli mít poznatky k dopravní nehodě, a tak pomohli odhalit výše uvedené nákladní vozidlo či jeho řidiče, aby se přihlásili na linku 158 nebo osobně, telefonicky či e-mailem kontaktovali přímo policisty dálničního oddělení Kocourovec, tel: 974 762 751, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..