Toto je tedy změna! Bar Casus na náměstí E. Husserla v Prostějově řadu let přitahoval všechny, kteří neměli daleko jak k alkoholu, tak i ke rvačkám. Všem obyvatelům centra města se alespoň trochu ulevilo, když loni v září zavřel. Na jeho místě nyní funguje květinářství a ze špatné pověsti podniku už zbývá pouze pomalu se rozplývající STÍN MINULOSTI.

 

Po setmění patřilo prostranství před barem Casus k nejhlučnějším místům ve městě. Nejrůznější hlasité hádky nejen cikánských spoluobčanů tam byly na denním pořádku, čas od času došlo i k nějaké té větší rvačce. Důvodem bylo i to, že se nedaleko nachází herna s automaty.

Nicméně právě Casus měl pověst jednoznačně největšího prostějovského „pajzlu“. Dlouhodobé problémy s chlastem v daném místě neměli pouze hosté, ale i mnozí z personálu. „Zažil jsem den, kdy obsluhoval nejprve jeden, který se však brzy opil. Ani jeho nástupce dlouho nevydržel. Tak to nakonec zbylo na mě,“ vyjádřil se jeden z mužů, který za barem čas od času brigádničil.

Snad všichni solidní obyvatelé centra města uvítali, když bar loni v září zavřel. O obnově jeho provozu se Podle informací Večerníku neuvažuje. V jeho bývalých prostorách totiž už zhruba rok funguje květinářství. Větší změnu užívání i klientely byste asi ve kterémkoliv jiném prostějovském domě jen těžko hledali.