O program měla řada obyvatel Prostějova i okolí  v sobotu 31. prosince  večer postaráno. Stovky lidí totiž vyrazily na osmou hodinu k náměstí T. G. Masaryka. Zde se měl odehrát tradiční městský ohňostroj. Magistrát sliboval patnáctiminutovou show.

V osm hodin večer zhaslo veřejné osvětlení a vše začalo: ohňostroj osvětloval radnici i stovky tváří, v mnoha případech dětských. Kromě rachejtlí však vzduchem létala také doprovodná slova k ohňostroji. Ta přibližovala postavu významného šlechtice a vlastníka Prostějova v době dávno minulé, Vratislava II. z Pernštejna.

Ohňostroj nakonec trval asi třináct minut. A vzbudil různorodé reakce. „Na Ukrajině umírají lidé, Ukrajinci i Rusové. A my si zde pořádáme ohňostroj,“ poznamenal například jeden z přihlížejících. „Bylo to nádherné, opravdu moc pěkné. Zatím asi nejhezčí ohňostroj. I ta hudba ho zdařile dokreslovala,“ chválila naopak paní Marta. Lidé pak na náměstí ocenili také možnost zakoupit punč, stejně tak dlouho do večera otevřené některé podniky, hospody i kavárny.