Hned šest miminek se narodilo v prostějovské porodnici během letošních vánočních svátků. Ani jedno ovšem nepřišlo na svět přímo na Štědrý den. Nejblíže k tomu měla Adélka Bokůvková z Bílovic, která se mamince Lence narodila 25. prosince ve 4:26 hodin.

Obdobně tomu bylo i včera na Nový rok. Porodnice v Prostějově, která také spadá pod společnost Agel Středomoravská nemocniční, zatím na první miminko letošního roku čeká. Alespoň tomu tak platilo do podvečerní uzávěrky tohoto vydání.

V prostějovské porodnici se narodila na Boží hod vánoční tři miminka, další tři udělala svým rodičům radost na druhý svátek vánoční, tedy na Štěpána.

Jako první po Štědrém dnu na svět vykoukla Adélka Bokůvková, jejíž rodiče žijí v Bílovicích-Lutotíně. „Máme doma tříletého Filipa, a tak jsme rádi, že jsme na Štědrý den stihli všechno a že syn nebyl o nic ochuzen. I když jsem měla už od rána bolesti, tak jsme zvládli nazdobit stromek, dát si večeři i rozdat dárky. Voda mi praskla o půl desáté v noci, a tak jsme jeli hned do porodnice,“ popsala v kostce svůj letošní, vpravdě neobyčejný Štědrý den usměvavá Lenka Bokůvková. Malá Adélka se pak narodila po dalších sedmi hodinách. „Termín jsme měli už devatenáctého prosince. Ale jsem moc ráda, že jsem tentokrát rodila normálně. Syna jsem totiž přenášela hodně, až nakonec došlo na císařský řez. V šestinedělí jsem si to pak ale vůbec neužívala, hodně jsem spala a staral se hlavně manžel. Teď se cítím nesrovnatelně lépe, jsem samostatnější a mnohem víc si to užívám,“ srovnala třicetiletá Lenka Bokůvková, která dle vlastních slov má tímto „splněno“.

„Další dítě s manželem už neplánujeme. A co se týče slavení narozenin, tak jsme si dělali srandu, že jí každoročně uděláme dort z hromady cukroví a budeme mít hotovo. Ale jak to ve skutečnosti bude, to se teprve uvidí,“ uzavřela sympatická, nyní už dvojnásobná maminka.