Naposledy ho živého viděla jeho sestra, když ráno odcházela do práce.

Když se vrátila domů, všimla si posunutého betonového poklopu na studni. V ní pak našla bezvládné tělo bratra. Stanislav Laža (†58) se utopil na dvoře svého domu. Soud nyní pátrá, kdy přesně se tak stalo... A také proč?!

 

Na tragédii v jednom z rodinných domků v Pavlovicích u Kojetína se přišlo 11. července uplynulého roku. Zhruba o půl čtvrté odpoledne se sestra Stanislava Laži vrátila domů z práce. Zaujal ji odsunutý poklop na studni, která se nacházela na dvoře. Za chvíli byla v šoku.

 Na dně studny totiž ke své hrůze objevila tělo bratra. Spolu se svým dalším bratrem požádali souseda, aby zavolal záchranku. Přivolaný lékař však už mohl pouze konstatovat smrt. Co přesně se stalo a kdy přesně Stanislav Laža zemřel, není známo. Věc prověřovali policisté, nezjistili však, že by došlo ke spáchání trestného činu. Soud nyní zajímá, zda se neobjeví někdo, kdo by mohl podat bližší informace o čase úmrtí.

„Po uplynutí lhůty jednoho měsíce od uveřejnění vyhlášky, která končí dne 14. ledna 2023, vydá soud rozhodnutí, ve kterém určí den smrti Stanislava Laži. Proti tomuto usnesení není odvolání přípustné,“ uvedla samosoudkyně Ivana Pazderová.